Kønsscanning

I vores afdeling i København kan du bare komme som drop in scanning. Du kan også forudbestille en tid, så ved vi at du kommer og din evt. ventetid bliver så kort som muligt. I Hvidovre skal du altid forudbestille en tid.

Scanningen udføres som regel udvendigt (abdominal scanning).

Kønsscanning udføres fra du er 14+0.

Hvad kan du forvente at se:

Du får tryghed, vished. Du får at vide om du venter dig en dreng eller en pige.

Hvis vi ikke kan ser det første gang, vil du få en ny tid, helt gratis. Vi vil blive ved indtil du får vished over barnets køn.

Vi har en omskanningsfrekvens på ca. 1-5%, alt afhængigt af hvor lang du er henne i din graviditet (jo længere henne end fulde 14 uger desto nemmere), fosterets position (ryglejet er den bedste), din vægt (jo tyndere du er, desto nemmere at se kønnet, og laver klare billeder).

Mange spørger om det er 100 % sikkert når vi har udtalt os om kønnet. Det er det ikke. Vi har en træffesikkerhed på 99,83 %.

I 2014 udførte vi over 3000 kønssbestemmelser, og vi har 5 tilfælde med fejlvurdering. Det svarer til en fejlvurdering på 0,17 %.

Præcision af kønsbestemmelse er bestemt af følgende forhold: graviditetslængde, fosterets position, navlesnorbelligenhed, din vægt.

Sonografers / jordemoders erfaring spiller også en rolle, men fejlvurderingen ses også hos dem som har udført over 500 scanninger.

Vi vurderer alle disse fejl kønsbestemmelse for at lære af det og undgå at gøre den samme fejl igen. I tre af tilfælde må vi erkende at det kunne vi gøre bedre, og i 2 tilfælde må vi erkende at alle kriterier for en korrekt kønsvurdering er opfyldt og vi intet kan gøre bedre. Det skyldes i det ene tilfælde at penis er meget lille og er forvekslet med klitoris, og det andet tilfælde at klitoris er for stor og bliver forvekslet med penis.

Hvis vi laver fejl erkender vi det. Du får din penge tilbage og som kompensation for den ulejlighedhed som vi har påført dig, tilbyder vi dig en gratis lille 3D/4D/HD live scanning.

Ingen er perfekt. Men hvis man ikke erkender sin fejl og lærer noget af det bliver man ikke bedre.

Hvad har vi lært af erfaringer:

Er du overvægtig (BMI over 32) og især hvis det har drillet med scanning til nakkefoldsscanningen bør du vente med at bestille tid til kønsbestemmelse til efter 15 fulde uger.

Ellers er der intet problem i at bestille en kønsscanning fra 14 fulde uger. Med erfaringer, bedre maskineri, bedre teknologi er vi i stand til mere, og kan gøre det med endnu større præcision.

Hvad får du mere udover information om dreng/pige?

Du ser dit barn bevæge sig, med alle 4 ekstremiteter. Barnet holder sig til hovedet, flytter arm ned til maven, sparker med sine tynde ben.

Barnets hjerte banker, dit hjerte banker. Lyden af livet bekræftes af det lille hjerte som slår igen, igen i de næste 100 år…

Du, og også os som gør det hver dag, bliver bare fascineret af det lille liv og den energi som er genetisk programmeret i den lille krop, gennem flere tusind år af livets udvikling.

Nu er det dit barn du ser! Nu kan du sige min dreng, min pige, og måske har du allerede et navn til ham, hende og ikke bare “den”.

Samhørighed vokser. Har du din mand, din familie med, vil I føle at I nu har noget til fælles mange år fremover.

Efter scanningen får du en mappe til opbevaring af 2 S/H billeder, en mail med 2D scanningsbilleder, evt et klip med hjerterytme uden lyd.

Du får også en rapport med målinger af din drengs / piges  hovedmål, mavemål, lårbenslængde, et estimat af  barnets vægt.

Vi udfører gerne 3D/4D/HD live scanning hvis det kan lade sig gøre. Fosteret skal ligge med fostervand foran sin krop, og der ikke er arm, ben, navlesnor foran kroppen og hovedet ikke er trængt for dybt ned i bækkenet.

Hvis I ønsker at optage hjertelyd er I velkomne til at gøre det med jeres mobil telefon.

Du kan købe flere billeder enten i S/H eller i farver for 20 kr. per styk.